• WORLDWIDE SHIPPING
  • SECURE PAYMENT 
  • PERSONAL STYLE ADVICE
  • WORLDWIDE SHIPPING
  • SECURE PAYMENT
  • Free shipping over $170
  • Fast delivery
Price Incl. Vat

Cabin Stavern by Lund Hagem

cabin-stavern-start

We've all probably, at least us in Sweden, dream about that perfect summer house in the archipelago. This might just be it.

By Henrik Malmberg | Architecture | 2016-06-22

The architects at Lund Hagem were up against Mother Nature on this project. This special place consists of rock formations with two horizontal-like levels, each separated by one floor height. Deep gaps between the levels was dangerous if one falls.

The natural plateau came alive when the old cottage was removed and the zigzag shaped summerhouse connects the two levels. The 40 meter long elongated form consists of three volumes linked by a wooden platform and a staircase. The exterior circulation space negotiates the rational layout of the cabin and places the cabin strategically fit in this dynamic terrain.

In this summer house almost all components are in same material and color. The untreated pine used for the external cladding will turn grey over time and merge with the surrounding landscape making it the perfect summer house to grow old in.

Cabin Stavern by Lund Hagem Cabin Stavern by Lund Hagem Cabin Stavern by Lund Hagem

Photos: Lund Hagem/Sam Hughes